Lezen en koken
Vanaf januari 2022 vind je een nieuwe rubriek op mijn blog: De literaire chef.
Zoals je elders op dit blog al hebt kunnen lezen, ben ik een enorme fan van lezen én koken. Vandaar ook mijn voorliefde voor culinaire literatuur, dwz boeken waarin eten en/of koken een belangrijke rol speelt. Maar ook in andere romans ben ik altijd op zoek naar leuke eet- & kookscènes. En die komen ongelooflijk vaak voor!
Regelmatig post ik een recept uit een roman; met uiteraard de desbetreffende scène uit het boek erbij, plus wat informatie over het boek. Een overzicht van alle recepten vind je hieronder; met éen klik op het recept van je keuze kom je bij de betreffende blogpost.
Alle recepten staan onder het label 'de literaire chef'.
Ik wens je veel kookplezier!
Madeleine
Recepten:
Poesta-goelash uit : De verwarde cavia - Paulien Cornelisse
Hünkar beyendi uit : De slangensteen - Jason Goodwin
Preigratin uit: Duizend dagen in Venetië - Marlena da Blasi
Pisang goreng uit: Honolulu King - Anne-Gine Goemans
Reacties
Een reactie posten