Nog meer Parijse voorpret

Nog meer Parijs

Vorige week schreef ik een blog over romans die spelen in Parijs. Vandaag nog meer Parijse voorpret, nu met non-fictie: 

Met Parijse pen - Margot Dijkgraaf. Waarin je Parijs ontdekt aan de hand van diverse schrijvers, zoals Remco Capert, Patrick Modiano, Simone de Beauvoir. Dijkgraaf belicht hun leven en dat van hun personages in Parijs. Niet alleen leer je Parijs (nog) beter kennen, maar kom je ook op het spoor van boeken die je óok nog wilt lezen. Met prachtige foto's van Bart Koetsier.

Parijs is een feest - Ernest Hemingway. Wellicht veel bekender onder de Engelse titel A moveable Feast. Een echte klassieker, die ik nog steeds moet lezen (mee naar Parijs dan maar?). Hemingway beschrijft het leven van hem en zijn vrouw in het Parijs van de twintiger jaren, waar hij o.a. kennismaakt met Gertrude Stein en F. Scott Fitzgerald. 

Down and out in Paris and London - George Orwell. Jawel, van de bekende schrijver van Animal Farm en Nineteen Eighty-Four. In dit boek beschrijft hij zijn jeugdjaren waarin hij zonder cent op zak rondzwerft in in Parijs en London en allerlei baantjes aanneemt (voornamelijk in hotel- en restaurantkeukens). 

Bon appetit Paris - Mara Grimm. Deze culinair journaliste woont inmiddels al zo'n jaar of vijf (parttime) in Parijs (lijkt me heerlijk!) en heeft met dit boek een superfijne culinaire stijlgids geschreven. Waar zitten de beste bakkers, hoe ontbijt je als echte Parijzenaar, hoe zit het met de Parijs lunchcultuur, wat zijn de leukste restaurantjes, wat eten de Parijzenaars eigenlijk thuis etc. etc. Kortom een feestje dit boek !

Over de andere boeken in de stapel (Stadsliefde, Lunch in Parijs, Mastering the Art e.a.) schreef ik vorig jaar al een blog

Ben zelf inmiddels al helemaal in Parijse stemming; nog anderhalve maand en we gaan!

Lieve groet, 

Madeleine

Reacties