Culinaria

 Culinaire leeslijst 

Heb onlangs mijn 'leeslijst 2025' opgesteld. Goed, nog anderhalve maand te gaan tot einde jaar, dus er komt nog wel wat bij 😊.....Maar ik zag dat ik dit jaar maar weinig 'culinairs' heb gelezen: 

Twee romans: Eet me - Agnes Desarthe en Het hoofdgerecht - Maarten Blom. Een (heel leuk) nonfictie-boek van Michael Twitty - The Cooking Gene. Waarin hij op zoek gaat naar de roots van de Southern Cuisine en de roots van zijn eigen familie. Plus twee boeken over de Indische rijsttafel. Had ik nodig voor een studievak waarvoor ik een essay heb geschreven over 'de indische rijsttafel' (in het kader van 'dekolonisatie van erfgoed' ) 

Al en met al, beetje kleine leeslijst voor iemand die fan is van culinaire literatuur toch? 

Wat staat er nog op het menu? 
Dus ik moet mijn culinaire leeslijst voor dit jaar nog wel een beetje aanvullen. Wat staat er nog op mijn lijstje: 

*Kitchen - Banana Yoshimoto
Over rouw en eenzaamheid na de dood van een familielid. Waarbij eten en keukens dienen als metaforen voor troost. 

*Mijn jaar van het vlees - Ruth Ozeki
Een TV producente in Japan moet een TV show maken om Amerikaans vlees te promoten. Over vleesconsumptie, de bio-industrie en de rol van vrouwen in de samenleving. Ben benieuwd.

*In de keuken van de duivel - Stewart lee Allen
Non-fictie; diverse verhalen over 'verboden gerechten' door de eeuwen heen. Opgediend en gerangschikt naar de zeven hoofdzonden. Met recepten.

*De smaak van liefde - James Runcie
Een man wordt door het nuttigen een magische chocoladedrank onsterfelijk. Vanaf 1518 zwerft hij over de wereld en door de geschiedenis, vooral de geschiedenis van chocola. Mjam!!

Nou, zijn dat geen smakelijke hapjes? Die krijg ik vast nog wel weggewerkt voor het eind van het jaar. 

Veel (en smakelijk) leesplezier, 

Madeleine 




Reacties